In 5 stappen naar meer veerkracht

Om jullie een hart onder de riem te steken en wat van toepassing kan zijn voor het hervinden van en meer verkracht.
In 5 stappen naar meer veerkracht
Om tegenslagen te overwinnen, heb je vijf niveaus te doorlopen. Zo cultiveer je meer veerkracht.

1: Zorg voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid
In de eerste plaats heb je goed voor jezelf te zorgen. Doe dingen die je ontspannen en die bij je passen. Stel jezelf altijd twee vragen: ‘Hoe voel ik me over wat er gebeurt? ’en ‘Wat onderneem ik om voor mezelf te zorgen?’

2: Ontwikkel goede probleemoplossingsvaardigheden
Probeer het probleem zowel analytisch, creatief als praktisch te benaderen. Analytisch betekent dat je vragen stelt als: wat zijn de feiten? Hoe erg is het? Ben ik wel degene die het heeft op te lossen? Creatieve vragen zijn bijvoorbeeld: Wat zou er gebeuren als ik het tegenovergestelde deed van wat ik nu doe? Wat zou een belachelijke oplossing zijn? Wat is er grappig aan deze situatie? Voor het zoeken naar een praktische oplossing kun je proberen emoties aan de kant te zetten, en de gegeven realiteit accepteren.

3: Ontwikkel een sterk zelfvertrouwen en positief zelfbeeld
Veerkrachtige mensen weten dat ze op zichzelf kunnen vertrouwen tijdens donkere dagen. Probeer je zelfbeeld te versterken door al je kwaliteiten op een rijtje te zetten, jezelf te complimenteren. Je zelfvertrouwen vergroot je door jezelf op allerlei gebieden gemiddeld uitdagende doelen te stellen. Maak het jezelf dus nooit te makkelijk of te moeilijk.

4: Ontwikkel je nieuwsgierigheid en optimisme
Mensen die goed met veranderingen kunnen omgaan, zijn nieuwsgierig en optimistisch. Stel vragen, geniet ook van het leren en probeer oplossingen te verzinnen die naast alleen goed voor jezelf goed zijn ook goed zijn voor anderen.

5: Ontdek je talent om het positieve te ontdekken in tegenslag
Dit is het hoogste niveau van veerkracht. Stel jezelf deze vragen: Wat heb ik geleerd? Waarom kan ik dankbaar zijn voor het gebeurde? Welke nieuwe kracht heb ik daardoor ontwikkeld? Hoe heb ik mijn zelfvertrouwen ontwikkeld? Ben ik meer empathisch geworden?

Wil je verder aan de slag met het vergroten van je veerkracht? Als je wilt, het je prettig lijkt en het je aanspreekt, kun je daarvoor contact met me opnemen om te ontdekken wat voor jou helpend werkt.

Ik ben een geaccrediteerd transformatief mediator, gesprek ondersteuner, life coach, PMA practitioner en positief psycholoog in wording
Bevoegd om dit te kunnen bieden.

Voel je vrij om contact met me op te nemen, je bent van harte welkom.
Ik begeleid online en met de te respecteren maatregelen individueel.