De werkwijze om jou te kunnen begeleiden en ondersteunen

Na telefonisch contact en aanmelding volgt een intakegesprek.
Tijdens dit verkennend intakegesprek is gelegenheid om kennis te maken, vertel je wie je bent, wat je nodig hebt, bekijken we je hulpvraag, je achtergrond en wat op dit moment speelt in je leven. Ook bepalen we of ik de juiste persoon ben om je te helpen. Soms is doorverwijzing naar een andere deskundige beter op zijn plaats.

Als we samen verder gaan dan formuleren we je persoonlijke doelen, wat je het liefst zou willen en wat het verlangen is.

Na de intake krijg je een behandelingsovereenkomst mee, die je thuis kunt lezen en tekenen.

Geen persoon is hetzelfde, ieder is uniek ook in het denken. Daarom pas ik geen standaardprotocol toe. Ik bied verschillende methoden die voor jou geschikt zijn in te kunnen zetten. Het traject stem ik af op jouw hulpvraag, jouw unieke situatie en jouw specifieke voorkeuren voor het begeleiden om je de beste ondersteuning te kunnen geven.
Er is geen minimaal verplicht aantal keer dat je hebt te komen of de verplichting van een bepaalde frequentie.

Ik streef er naar om het aantal sessies beperkt te houden. Met 3 of 4 sessies ben je al een flink eind op weg en voel je je een stuk krachtiger.
Ook een eenmalig gesprek behoort tot de mogelijkheden.

Individuele begeleiding en ondersteuning is een veranderingsproces, waarbij je onder begeleiding een ontdekkingsreis aangaat. Je gaat op zoek naar wie je ten diepste bent, wat jouw drijfveren zijn, naar je verlangens en ook je gemis. Ik werk ervaringsgericht waarbij zowel het gedrag, de overtuigingen, de emoties als het verleden het startpunt kan zijn.
Mijn begeleiding is én inzichtgevend én praktisch ingericht.
Er is een aantal voorwaarden voor een succesvol traject. Er heeft een klik te zijn tussen jou en mij. En het vraagt de inzet van bereidheid om naar jezelf te willen kijken en de consequenties te willen aanvaarden van jouw veranderings- en groeiproces.
Ik benader je op basis van aandacht, respect, vertrouwen en gelijkwaardigheid.
Ik luister graag naar jouw verhaal, ben begaan en (ver)oordeel (je) in geen enkel opzicht wat je probleem of worsteling ook is. Ik geloof in de verandermogelijkheden die ieder mens met compassie voor zichzelf in zich heeft.
De basis van mijn aanpak wordt gevormd door de methoden en inzichten uit geaccrediteerde begeleidingsvormen waarin ik ben opgeleid en die ik eigen heb gemaakt. Deze zijn onder andere: Transformatieve mediation, PMA, Positieve Psychologie, Interactie en communicatie instrumenten van Interactie- Academie en het Transformatieve model afkomstig van Baruch Bush.

Je bent van harte WEL-COM
met vriendelijke groet,
Sandra Bolten