Life coach Keukenhof Lisse

Praten en delen wat er speelt gaat wellicht makkelijker tijdens een wandeling in de natuur. Het Keukenhofbos is een optie daarvoor.
Het Keukenhofbos is een fijne plek voor het ervaren van een fijne wandeling. Het bos wat vroeger ook deel uitmaakt van het Landgoed Keukenhof. Nu wandel je prachtig over lommerrijke paden en lanen. Kijk vooral eens omhoog. In de oude bomen zitten overdag ransuilen lekker te suffen tussen de takken.

Het is heerlijk wandelen door het prachtige oude bos met grote, dikke bomen midden tussen de bollenvelden. Het Keukenhofbos is een gevarieerd en heuvelachtig bosgebied met beuken, eiken en naaldbomen. In de holtes van de bomen nestelen spechten, uilen, mezen en duiven. Blauwe reigers maken in het voorjaar grote nesten in de toppen van de grove dennen.

In het bos waar je nu zo fijn kunt wandelen, ‘ proef’ je nog de geschiedenis. In de Middeleeuwen werd in de brede strook binnenduinen, genaamd Keukenduyn, op wild gejaagd voor Slot Teylingen. Naast het jagen op wild haalden men hier ook groenten en fruit vandaan. Hier leefde Jacoba van Beieren de laatste vier jaren van haar leven in ballingschap. De toenmalige Keukenduyn wordt later gebruikt als naam van het landgoed Keukenhof.

Het Landgoed ontstond in de 17e eeuw, toen op het keukenduin van Slot Teylingen een hofstede werd gebouwd met de naam Keukenhof. Het keukenduin heette zo, omdat alle opbrengsten uit dit duingebied, zoals kruiden, bessen en wild, bestemd waren voor de keuken van slot Teylingen.

De oprichters ervan hadden geen idee wat voor succesformule zij hadden bedacht:
De moderne tuinen van Keukenhof zijn in 1949 ontworpen door vader en zoon landschapsarchitecten Louis Paul en Jan Davis Zocher om te fungeren als etalage voor kwekers van het belangrijkste exportproduct van Nederland: bloemen.