Kleuradvies in de Bollenstreek

De Bollenstreek met de bloemenvelden als inspiratiebron op het gebied van kleuradvies, om
kleur aan jouw dag te geven en kleuren om je op te fleuren.

Het effect van een bezoek aan de bloemenvelden is een verbetering van de stemming: bloemen en planten kunnen ons een gevoel van vreugde en geluk geven. De kleuren en geuren van bloemen kunnen een positief effect hebben op onze emoties. Daarbij kan het ons een gevoel van verbondenheid met de natuur geven en ons helpen te ontspannen. Kleuren kunnen bijdragen aan de uitstraling die je hebt en jouw natuurlijke schoonheid.

Ook voor het genieten op het strand, in het uitgestrekte duingebied, het mooie polderlandschap met molens en boerderijen, de oer Hollandse bollenvelden en dat alles vlakbij de mooiste Nederlandse steden.

Wat is het nut van de bollenvelden?
Vandaag vertellen we over het belang van bloembollen voor bijen. In het vroege voorjaar bloeien er nog weinig bloemen waar bijen hun nectar en stuifmeel vinden. Daarom vormen bloembollen, zeker in het voorjaar, een belangrijke voedingsbron voor hen.

De geschiedenis van de bloembollen:
In 1862 ging een kleinschalig bedrijf op de ‘ Zanderij van Six’ naast aardappelen ook bloembollen kweken. Bij de zandgronden van Hillegom liggen de wortels van het succes. Gerrit Velthuijzen van Zanten had een vooruitziende blik; bloembollen bleken toen de toekomst in de wereldwijde markt te zijn en brengen kleurrijk vreugde in het leven. Alles is energie.